[PHP] Przejście z php 5.2 na php7

2016-04-05 10:26:03 Post #41 nospor

 
Czemu uwazasz ze problem moze byc w tamtych liniach?

2016-04-05 12:34:35 Post #42 bordovy

 
Gdy dałem tuż za funkcją function ip_prawdziwe() {:
.
.
}
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

wyświetliło mi się moje IP Ale żem wymyślił...

Taj jak powiedziałem - strzelałem bardziej.
Ale dzisiaj mnie naszło coś takiego:
linie 54-56
$result = mysqli_query($con, "SELECT * FROM  ".$prefix."site_config");

    $r = mysqli_fetch_object($result);
    $r->query($result) or die($r->error);

i:
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined method stdClass::query() in /home/next/public_html/test/config_th3e.php:56 Stack trace: #0 /home/next/public_html/test/index.php(3): include() #1 {main} thrown in /home/next/public_html/test/config_th3e.php on line 56

Zgłupiałem : (

2016-04-05 12:43:15 Post #43 nospor

 
Toz query juz zrobiles w pierwszsej linii....

2016-04-05 12:50:54 Post #44 bordovy

 
OK... Zamiast
$r->query($result) or die($r->error);

Dałem po prostu
print_r($r);

Pięknie wypluło całą tablicę
http://test.next.xon.pl/

...ale teraz co dalej...

2016-04-05 12:55:58 Post #45 nospor

 
Skoro nie ma zadnych bledow znaczy ze dziala

2016-04-05 13:00:59 Post #46 bordovy

 
Tak ... niby tak... ale jak usuwam print_r - to biała strona

2016-04-05 13:04:51 Post #47 nospor

 
Skoro masz wlaczone wyswietlanie bledow i juz zadnych nie masz i w logach tez masz pusto, znaczy ze cos sie nie wykonuje. Musisz sprawdzic co. Ja nie wiem, bo widzialem twoj kod w strzepkach poszczegolnych plikow a nie jako calosc.
Musisz sprawdzic co sie powinno wykonac a nie wykonalo

2016-04-05 13:07:20 Post #48 bordovy

 
Czy w kazdym pliku, w każdej funkcji muszę dać
$db_host = '';
$db_user = ''; // na cal next_zero
$db_pass = '';
$db_name = '';
    $con = mysqli_connect($db_host,$db_user,$db_pass,$db_name);

czy wystarczy, że w każdym pliku dam na początku?

2016-04-05 13:14:17 Post #49 nospor

 
Ten kod ma byc napisany tylko raz, w jakims pliku np. db.inc.php i ten plik ma byc dolaczany do kazdego pliku (pod warunkiem ze nie jest dolaczony gdzies wczesniej a pewnie nie).
Obiekt $con ma byc zmienna globalna i do funkcji przekazywany jako parametr albo jako GLOBAL w funkcji.

2016-04-05 13:23:54 Post #50 bordovy

 
OK. Dobrałem się do kolejnego pliku:
http://wklej.org/id/2226373/

Dodałem
error_reporting(E_ALL);


Efekt:
Catchable fatal error: Object of class mysqli could not be converted to string in ... on line 48

2016-04-05 13:26:42 Post #51 nospor

 
1) Wyswietlanie bledow miales dodac GLOBALNIE a nie ty sie bawisz z tym w kazdym pliku

2) $query=mysqli_query($sql="$con, DELETE FROM {$this->session_tbl} WHERE session_end<".time());
Taka konstrukcje juz przerabialismy... to byl jeden z twoich pierwszych problemow. Za kazdym razem mam ci na to samo zwracac uwage? Jesli tak, to ja wole juz ignorowac Twoje posty. Pomoc pomoca, ale kurde, przerabianie za kazdym razem tych samych bledow to juz chyba lekkie przegiecie, nie sadzisz?

2016-04-05 13:44:56 Post #52 bordovy

 
Proszę, zrozum... Mam idealnie, jak poprzednio - wtedy brakowało połączenia $con...
A takiego błędu jeszcze nie miałem...

2016-04-05 13:46:39 Post #53 nospor

 
Miales dokladnie ten sam kod. Napisalem ci wowczas:
zajrzyj do manuala i zobacz jak wyglada wywolanie mysqli_query() a potem porownaj to z tym co masz u siebie.

2016-04-05 21:37:56 Post #54 nospor

 
$sql="DELETE FROM {$this->session_tbl} WHERE session_end<".time();
$query=mysqli_query($con, $sql);

Analogicznie cala mase reszty kodow, ktore masz tak samo zle.

Odpowiedz

< 1 2 3

Skrypty użytkowników

  1. Klasa obsługi szablo... Lirdoner
  2. Sekcje user76
  3. Klasa walidująca for... user76
  4. Licznik Gości online korey
  5. Form Builder Comandeer
  6. Dynamiczny licznik z... korey
  7. Captcha Comandeer