dodatkowy jezyk do html-a?

2014-03-17 10:39:25 Post #1 mordrag

 
czesc

jaki warto się nauczyć język dodatkowy do html, myslałem o javie lub javie script?

2014-03-17 10:42:07 Post #2 nospor

 
java z HTML nie ma nic wspolnego.
js juz bardziej, bo jest wspomaganiem html przetwarzanego po stronie przegladarki.

2014-03-17 10:48:50 Post #3 mordrag

 
to js można łączyć z html-em tak, jak się wziąźć za nauke ?

2014-03-17 10:51:18 Post #4 nospor

 
Jak sie uczyc js? Moze od podstaw i kursow.
google: js kurs

2014-03-17 11:02:39 Post #5 mordrag

 
a ten kurs wystarczy?

http://www.kurshtml.edu.pl/

2014-03-17 11:06:12 Post #6 nospor

 
Na poczatek by sie zapoznac z js to tak

2014-03-17 11:13:13 Post #7 mordrag

 
tak przeglądnołem ten kurs nic niekapuje tu na forum można po 2 pytania zadawać dziennie czy raczej nie?

2014-03-17 11:16:30 Post #8 nospor

 
Mozna ile sie chce, byleby tylko zadawac mądrze i czytać co się uzyskuje w odpowiedzi.

2014-03-17 11:19:24 Post #9 mordrag

 
co pan radzi na początek bo serio nie wiem od czego zacząć z js?

2014-03-17 11:21:52 Post #10 nospor

 
No to przeciez masz kursy. Jesli ich nie rozumiesz, a są to kursy dla totalnie poczatkujacych, to radze sobie darowac. uczenie sie czegos na sile nie ma sensu moim zdaniem i szkoda na to czasu.

2014-03-17 11:24:16 Post #11 mordrag

 
dzieki dam sobie spokój, zostane przy html-u.

2014-03-17 11:25:10 Post #12 mordrag

 
jak sie robi przycisk hover z grafiką, by zmieniał kolor po najechaniu myszką?

2014-03-17 11:26:22 Post #13 nospor

 
od tego są style css, a konkretnie styl HOVER.

2014-03-17 11:31:47 Post #14 mordrag

 
na samym tekscie mi wyjdzie tylko grafiki próbowałem i niekabuje,
jakto zrobic inaczej?

http://websta.pl/szybkie-triki/szybkitrik-obrazek-z-efektem-hover-rollover-w-css

2014-03-17 11:37:08 Post #15 nospor

 
A ja nie kapuje czego nie kapujesz. W linku co podales masz napisane wszystko po kolei co robić, Co ja ci moge wiecej napisac niz masz tam napisane?

2014-03-17 11:48:23 Post #16 mordrag

 
na tyle skapowałem, co tu źle?

<html>
<head>
<title>strona1</title>
</head>

<body>

<a class="http://vpx.pl/i/2014/03/17/obr.jpg" href="#"><span>Websta.pl</span></a>

</body>

<style>
a.link
{
background: url(obr.jpg) no-repeat;
display:block;
height:40px;
overflow:hidden;
width:100px;
}
a.link:hover
{
background-position: 0px -40px;
}
a.link span
{
display:block;
text-indent: -9999px;
}

</style>
</html>.

2014-03-17 11:51:59 Post #17 nospor

 
Zacznij wkoncu zadawac pytania nie jak dwu letnie dziecko.... " co źle " to tak sie pyta dziecko w przedszkolu.....

Jak masz problem to sie pisze co ci nie dziala, jak powinno dzialac a dziala ci inaczej.......
Naucz sie wkoncu zadawac porządnie pytanie.


STYLE umieszcza sie w sekcji HEAD
co w linu w CLASS robi link do obrazka?

2014-03-17 14:47:02 Post #18 mordrag

 
znalazłem lepszy sposób może sie komuś przyda:
http://webmastericon.jogger.pl/2009/08/26/sposob-na-efekt-rollover-w-linku-z-wykorzystaniem-obrazow/

Odpowiedz

Ostatnio na forum

  1. PHP Developer - Gdań... moze kobieta
  2. PHP Developer - Gdań... Tomek ARforce
  3. Hackathon Distribute... aleksandra_c
  4. Klasa obsługi szablo... freeboc
  5. PHP [Symfony] Develo... NewPerspective
  6. [Wrocław][PHP Develo... Software house Amsterdam Standard sp. z o.o.
  7. Senior PHP Developer... Kingit

Skrypty użytkowników

  1. Klasa obsługi szablo... Lirdoner
  2. Sekcje user76
  3. Klasa walidująca for... user76
  4. Licznik Gości online korey
  5. Form Builder Comandeer
  6. Dynamiczny licznik z... korey
  7. Captcha Comandeer