Jak połączyć pager z systemem sortowania

2011-02-10 18:07:21 Post #21 nospor

 
Jeśli pageLink będzie nullem, klasa wstawi parametr strony do linku uwzględniając przy tym wszystkie parametry jakie były w linku.

2011-02-15 17:28:50 Post #22 korey

 
ech no akurat tego nie doczytałem, ale tak na marginesie to bardzo fajna, prosta i przyjazna klasa. Polecam


PS mimo ze opcję operują na sesjach mam wyłączoną pager i tak je mi tworzy.
Teraz siedziałem własnie 2h i dziwiłem się czemu raz po zalogowaniu mam $_SESSION['id'] =1(unikalny ID usera) a raz inny.

Problem pojawia się gdy wchodzę w ostatnio dodany rekord w pagerze.
NP po zalogowaniu session['id'] mam równe 1 a po wejściu na ostatni wpis session['id'] zmienia się na 19.

2011-02-15 19:38:21 Post #23 nospor

 
Tu jest jakieś pytanie czy coś? Wybacz, ale napisałeś tak chaotycznie, z błędami, z jedzeniem liter, że naprawdę w tym Twoim poście nie widzę żadnego sensu i nie wiem czy masz jakiś problem czy jak...

2011-02-15 21:24:38 Post #24 korey

 
ech no akurat tego nie doczytałem, ale tak na marginesie to bardzo fajna, prosta i przyjazna klasa. Polecam


PS mimo ze opcję operują na sesjach mam wyłączoną pager i tak je mi tworzy.
Teraz siedziałem własnie 2h i dziwiłem się czemu raz po zalogowaniu mam $_SESSION['id'] =1(unikalny ID usera) a raz inny.

Problem pojawia się gdy wchodzę w ostatnio dodany rekord w pagerze.
NP po zalogowaniu session['id'] mam równe 1 a po wejściu na ostatni wpis session['id'] zmienia się na 19.

pytanie brzmi: czemu pager zmienia mi sessje.?

2011-02-15 21:38:34 Post #25 nospor

 
Pager zapisuje tylko jedną zmienną do sesji pod indksem ppIDTWOJEGOPAGERA.
Jesli jakims cudem masz tam zapisane coś innego to pager ci to nadpisze.
Nic więcej pager z sesją nie robi

2011-02-15 22:27:56 Post #26 korey

 
O to chodzi ze nie mam nic innego zapisanego. tylko dwie proste sesje które aktywuje podczas logowania. user_id oraz login.

2011-02-15 22:35:21 Post #27 nospor

 
A ja ci grzecznie wyjaśniam, że pager nie ma nic do Twojej sesji

2011-02-15 23:23:42 Post #28 korey

 
Masz racje.. Po raz kolejny
a ja za to mam problem.. tez po raz kolejny ;/

Może wiesz z doświadczenia czemu zmienia mi wartość sessji id tylko przy tym ostatnim rekordzie.?

2011-02-16 10:09:12 Post #29 nospor

 
Myślisz, że widzę w myślach Twoj kod?

2011-02-16 18:17:42 Post #30 korey

 
a juz sobie poradziłem
zrobiłętak $_SESSION['status']['user_id'] i teraz sesji usera mi nic nie zmienia

Odpowiedz

< 1 2

Skrypty użytkowników

  1. Klasa obsługi szablo... Lirdoner
  2. Sekcje user76
  3. Klasa walidująca for... user76
  4. Licznik Gości online korey
  5. Form Builder Comandeer
  6. Dynamiczny licznik z... korey
  7. Captcha Comandeer