Brak wyświetlania wiadomości

2011-02-09 16:55:26 Post #1 gość_Trust

 
Witam!
Shout zainstalował się jak powinien, jest wyświetlany poprawnie, lecz gdy coś napiszę, okno dalej jest puste. Dzieje się tak z każdą wersją z tej strony.

2011-02-10 06:58:37 Post #2 nospor

 
Pewnie masz błędy. Cytat z arta na temat rozwiązywania błędów:
Jeszcze mała wstawka odnośnie rozwiązywania problemów, na które możecie natrafić. W pierwszej kolejności zainstalujcie sobie dodatek FireBug do FireFoxa. Bardzo pomoże w analizie żądań ajaxowych jakie generuje shoutbox. Analizując odpowiedzi, jakie zwracać będzie ajax, będzie mogli szybko określić błąd, albo chociaż mi podać szczegóły. 

Kolejną ważną sprawą jest sprawdzenie pliku temp/ShoutBox.log - zapisywane tam są błędy skryptu. Bardzo ważną rzeczą jest nadanie odpowiednich uprawnień na katalog temp, by skrypt mógł do niego pisać.

Na przyszłość podawaj też linka do strony z shoutem

2011-02-10 13:10:24 Post #3 gość_Trust

 
Domyślam się, że chodzi o to

Date	Thu, 10 Feb 2011 11:59:16 GMT
Server	Apache/2.2.9 (Unix) mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h DAV/2 PHP/5.2.6
X-Powered-By	PHP/5.2.6
P3P	CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM"
Set-Cookie	lang=deleted; expires=Wed, 10-Feb-2010 11:59:16 GMT; path=/ jfcookie=deleted; expires=Wed, 10-Feb-2010 11:59:16 GMT; path=/ jfcookie[lang]=pl; expires=Fri, 11-Feb-2011 11:59:17 GMT; path=/
Status	500 No valid database connection:Table 'cw?trzepak.jos_nshoutbox' doesn't exist SQL=select SB.ID,SB.FK_USER, SB.NICK, SB.MESSAGE, SB.TIME,SB.IP,SBU.COLOR COLOR from jos_nshoutbox SB left join jos_nshoutbox_user SBU on SB.FK_USER=SBU.ID order by ID desc limit 40
Expires	Mon, 1 Jan 2001 00:00:00 GMT
Last-Modified	Thu, 10 Feb 2011 11:59:19 GMT
Cache-Control	no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma	no-cache
Content-Length	1902
Connection	close
Content-Type	text/html; charset=utf-8


pliku 'ShoutBox.log' nie ma w temp, choć są nadane odpowiednie uprawnienia.

2011-02-10 13:17:02 Post #4 gość_Trust

 
Linka do strony na razie nie mogę podać, gdyż jest jeszcze w budowie

2011-02-10 13:34:32 Post #5 nospor

 
To skoro nie możesz pokazać strony to zrob co napisalem w poprzednim poscie
Jeszcze mała wstawka odnośnie rozwiązywania problemów, na które możecie natrafić. W pierwszej kolejności zainstalujcie sobie dodatek FireBug do FireFoxa. Bardzo pomoże w analizie żądań ajaxowych jakie generuje shoutbox. Analizując odpowiedzi, jakie zwracać będzie ajax, będzie mogli szybko określić błąd, albo chociaż mi podać szczegóły.

2011-02-10 14:06:20 Post #6 gość_Trust

 
Włączyłem na chwile stronę, oto link:

trzepak.czwartawladza.edu.pl

Shout po prawej

2011-02-10 14:16:59 Post #7 nospor

 
Ciagle ci się pluje do tabeli. Nie wiem czego to wina. W nazwie bazy jakieś znaki zapytania ma, może przez to.

Spróbuj recznie utworzyć tabele:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS jos_nshoutbox (
  `ID` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `FK_USER` int(11) unsigned default NULL,
  `NICK` varchar(64) NOT NULL default '',
  `MESSAGE` text NOT NULL,
  `TIME` timestamp NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `IP` varchar(15) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`ID`)
) ENGINE=MyISAM;

CREATE TABLE IF NOT EXISTS jos_nshoutbox_user (
  `ID` int unsigned NOT NULL,
  `COLOR` varchar(6) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`ID`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;

Może to pomoże

2011-02-10 14:31:20 Post #8 gość_Trust

 
Niestety dalej bez rezultatu. Nowe tabele nic nie dały

2011-02-10 14:48:23 Post #9 gość_Trust

 
W tabeli pojawiają się wpisy, nazwa, wiadomość IP... Ale w Shoucie nie widać tych wiadomości dalej

2011-02-10 17:15:20 Post #10 nospor

 
No błędów już nie ma. Powyłączaj może wszelkiego rodzaju kompresje i oszczedzanie transferu. Widze, ze chyba masz to włączone.

2011-02-10 17:39:08 Post #11 gość_Trust

 
Działa Dzięki Ci wielkie za pomoc

2011-02-10 17:40:53 Post #12 nospor

 
Hmm..., czyli po wyłączeniu tego co ci mówiłem, zaczęło działać?
A weź pokolei włączaj kolejne opcje i po każdej sprawdzaj czy działa czy nie. Chciałbym wiedzieć, może jest jakiś błąd w module.

2011-02-10 17:59:09 Post #13 gość_Trust

 
Kompresja Gzip powoduje ten błąd. Reszta opcji nie ma na to wpływu

2011-02-10 18:05:58 Post #14 nospor

 
Ok, dzięki za cynk

2011-04-02 11:15:20 Post #15 gość_Gorek

 
Siema, mam ten sam problem co @gosc_Trust. Nie wyświetlają mi się wiadomości, robiłem już wszystko to co widać wyżej, ale to dalej nie pomogło. Link do strony: www.aliens.y0.pl - strona dopiero w budowie, więc pusta jest..ale proszę o szybką odpowiedź.

2011-04-02 19:56:13 Post #16 nospor

 
U CIebie w odpowiedzi leci kod google analitics i jakieś reklamy. Nic dziwnego że nie działa

2011-04-02 20:00:36 Post #17 gość_Gorek

 
czyli nic się nie da zrobić? czy co?

2011-04-02 20:36:52 Post #18 nospor

 
Twój hosting dorzuca bez Twojej wiedzy jakieś kody js. One psują wszystko.

2011-04-02 20:52:32 Post #19 nospor

 
Dodatkowo też, nie idą żadne rzeczy shoutboxa - to jest dziwne.
Sprawdz, czy nie masz żadnych wpisów w pliku z logami ShoutBox.log

2011-05-24 21:58:37 Post #20 gość_Jolinar06PL

 
u mnie jest podobny problem tylko ze ja widze wpisy innych a swoich nie widze jest biała tabelka jak cos napiszę nie wiem w czym problem moja strona to www.panzerwolf.xaa.pl

Odpowiedz

1 2 3 4 >

Skrypty użytkowników

  1. Klasa obsługi szablo... Lirdoner
  2. Sekcje user76
  3. Klasa walidująca for... user76
  4. Licznik Gości online korey
  5. Form Builder Comandeer
  6. Dynamiczny licznik z... korey
  7. Captcha Comandeer