Shout zainstalował się jak powinien, jest wyświetlany poprawnie, lecz gdy coś napiszę, okno dalej jest puste. Dzieje się tak z każdą wersją z tej strony.
Brak wyświetlania wiadomości
Witam!
Shout zainstalował się jak powinien, jest wyświetlany poprawnie, lecz gdy coś napiszę, okno dalej jest puste. Dzieje się tak z każdą wersją z tej strony.
Pewnie masz błędy. Cytat z arta na temat rozwiązywania błędów:
Na przyszłość podawaj też linka do strony z shoutem
Jeszcze mała wstawka odnośnie rozwiązywania problemów, na które możecie natrafić. W pierwszej kolejności zainstalujcie sobie dodatek FireBug do FireFoxa. Bardzo pomoże w analizie żądań ajaxowych jakie generuje shoutbox. Analizując odpowiedzi, jakie zwracać będzie ajax, będzie mogli szybko określić błąd, albo chociaż mi podać szczegóły.
Kolejną ważną sprawą jest sprawdzenie pliku temp/ShoutBox.log - zapisywane tam są błędy skryptu. Bardzo ważną rzeczą jest nadanie odpowiednich uprawnień na katalog temp, by skrypt mógł do niego pisać.
Kolejną ważną sprawą jest sprawdzenie pliku temp/ShoutBox.log - zapisywane tam są błędy skryptu. Bardzo ważną rzeczą jest nadanie odpowiednich uprawnień na katalog temp, by skrypt mógł do niego pisać.
Na przyszłość podawaj też linka do strony z shoutem
Domyślam się, że chodzi o to
Date Thu, 10 Feb 2011 11:59:16 GMT
Server Apache/2.2.9 (Unix) mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h DAV/2 PHP/5.2.6
X-Powered-By PHP/5.2.6
P3P CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM"
Set-Cookie lang=deleted; expires=Wed, 10-Feb-2010 11:59:16 GMT; path=/ jfcookie=deleted; expires=Wed, 10-Feb-2010 11:59:16 GMT; path=/ jfcookie[lang]=pl; expires=Fri, 11-Feb-2011 11:59:17 GMT; path=/
Status 500 No valid database connection:Table 'cw?trzepak.jos_nshoutbox' doesn't exist SQL=select SB.ID,SB.FK_USER, SB.NICK, SB.MESSAGE, SB.TIME,SB.IP,SBU.COLOR COLOR from jos_nshoutbox SB left join jos_nshoutbox_user SBU on SB.FK_USER=SBU.ID order by ID desc limit 40
Expires Mon, 1 Jan 2001 00:00:00 GMT
Last-Modified Thu, 10 Feb 2011 11:59:19 GMT
Cache-Control no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma no-cache
Content-Length 1902
Connection close
Content-Type text/html; charset=utf-8
pliku 'ShoutBox.log' nie ma w temp, choć są nadane odpowiednie uprawnienia.
Date Thu, 10 Feb 2011 11:59:16 GMT
Server Apache/2.2.9 (Unix) mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h DAV/2 PHP/5.2.6
X-Powered-By PHP/5.2.6
P3P CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM"
Set-Cookie lang=deleted; expires=Wed, 10-Feb-2010 11:59:16 GMT; path=/ jfcookie=deleted; expires=Wed, 10-Feb-2010 11:59:16 GMT; path=/ jfcookie[lang]=pl; expires=Fri, 11-Feb-2011 11:59:17 GMT; path=/
Status 500 No valid database connection:Table 'cw?trzepak.jos_nshoutbox' doesn't exist SQL=select SB.ID,SB.FK_USER, SB.NICK, SB.MESSAGE, SB.TIME,SB.IP,SBU.COLOR COLOR from jos_nshoutbox SB left join jos_nshoutbox_user SBU on SB.FK_USER=SBU.ID order by ID desc limit 40
Expires Mon, 1 Jan 2001 00:00:00 GMT
Last-Modified Thu, 10 Feb 2011 11:59:19 GMT
Cache-Control no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma no-cache
Content-Length 1902
Connection close
Content-Type text/html; charset=utf-8
pliku 'ShoutBox.log' nie ma w temp, choć są nadane odpowiednie uprawnienia.
Linka do strony na razie nie mogę podać, gdyż jest jeszcze w budowie
To skoro nie możesz pokazać strony to zrob co napisalem w poprzednim poscie
Jeszcze mała wstawka odnośnie rozwiązywania problemów, na które możecie natrafić. W pierwszej kolejności zainstalujcie sobie dodatek FireBug do FireFoxa. Bardzo pomoże w analizie żądań ajaxowych jakie generuje shoutbox. Analizując odpowiedzi, jakie zwracać będzie ajax, będzie mogli szybko określić błąd, albo chociaż mi podać szczegóły.
Włączyłem na chwile stronę, oto link:
trzepak.czwartawladza.edu.pl
Shout po prawej
trzepak.czwartawladza.edu.pl
Shout po prawej
Ciagle ci się pluje do tabeli. Nie wiem czego to wina. W nazwie bazy jakieś znaki zapytania ma, może przez to.
Spróbuj recznie utworzyć tabele:
Może to pomoże
Spróbuj recznie utworzyć tabele:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CREATE TABLE IF NOT EXISTS jos_nshoutbox (
`ID` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
`FK_USER` int(11) unsigned default NULL,
`NICK` varchar(64) NOT NULL default '',
`MESSAGE` text NOT NULL,
`TIME` timestamp NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`IP` varchar(15) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`ID`)
) ENGINE=MyISAM;
`ID` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
`FK_USER` int(11) unsigned default NULL,
`NICK` varchar(64) NOT NULL default '',
`MESSAGE` text NOT NULL,
`TIME` timestamp NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`IP` varchar(15) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`ID`)
) ENGINE=MyISAM;
1
2
3
4
5
6
2
3
4
5
6
CREATE TABLE IF NOT EXISTS jos_nshoutbox_user (
`ID` int unsigned NOT NULL,
`COLOR` varchar(6) default NULL,
PRIMARY KEY (`ID`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
`ID` int unsigned NOT NULL,
`COLOR` varchar(6) default NULL,
PRIMARY KEY (`ID`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
Może to pomoże
Niestety dalej bez rezultatu. Nowe tabele nic nie dały
W tabeli pojawiają się wpisy, nazwa, wiadomość IP... Ale w Shoucie nie widać tych wiadomości dalej
No błędów już nie ma. Powyłączaj może wszelkiego rodzaju kompresje i oszczedzanie transferu. Widze, ze chyba masz to włączone.
Działa
Dzięki Ci wielkie za pomoc
Hmm..., czyli po wyłączeniu tego co ci mówiłem, zaczęło działać?
A weź pokolei włączaj kolejne opcje i po każdej sprawdzaj czy działa czy nie. Chciałbym wiedzieć, może jest jakiś błąd w module.
A weź pokolei włączaj kolejne opcje i po każdej sprawdzaj czy działa czy nie. Chciałbym wiedzieć, może jest jakiś błąd w module.
Kompresja Gzip powoduje ten błąd. Reszta opcji nie ma na to wpływu
Ok, dzięki za cynk
Siema, mam ten sam problem co @gosc_Trust. Nie wyświetlają mi się wiadomości, robiłem już wszystko to co widać wyżej, ale to dalej nie pomogło. Link do strony: www.aliens.y0.pl - strona dopiero w budowie, więc pusta jest..ale proszę o szybką odpowiedź.
U CIebie w odpowiedzi leci kod google analitics i jakieś reklamy. Nic dziwnego że nie działa
czyli nic się nie da zrobić? czy co?
Twój hosting dorzuca bez Twojej wiedzy jakieś kody js. One psują wszystko.
Dodatkowo też, nie idą żadne rzeczy shoutboxa - to jest dziwne.
Sprawdz, czy nie masz żadnych wpisów w pliku z logami ShoutBox.log
Sprawdz, czy nie masz żadnych wpisów w pliku z logami ShoutBox.log
u mnie jest podobny problem tylko ze ja widze wpisy innych a swoich nie widze jest biała tabelka jak cos napiszę nie wiem w czym problem moja strona to www.panzerwolf.xaa.pl