Dźwięk nadchodzącej wiadomości

2011-12-20 15:19:57 Post #1 gość_Marcin

 
Witam! Czy byłaby możliwość zaimplementowania dźwięku nadchodzącej wiadomości w czacie dla Joomli? Czy byłaby to skomplikowana modyfikacja? Na razie pomijam opcję włączania i wyłączania owego dźwięku, choć byłoby to przydatne ale nie konieczne.

2011-12-20 15:55:09 Post #2 nospor

 
Na dobrą sprawę można dorobić to samemu:
http://nospor.pl/shoutbox-i-dzwieki.html


No ale postaram się pamiętać by dodać to w kolejnej wersji.

2012-04-28 14:18:38 Post #3 gość_Marcin

 
Witam ponownie
A czy mógłbym otrzymać jakąś podpowiedź w których plikach wstawić te kody i w którym miejscu? Używam SB dla Joomla 1.5. Będę niezmiernie wdzięczny za podpowiedź

2012-05-11 16:03:52 Post #4 gość_Marcin

 
Czy diva mam wstawić w default.php w katalogu tmpl? Tylko w któym miejscu? A kod js? Bardzo ładnie proszę o podpowiedź

2012-05-15 20:57:53 Post #5 nospor

 
Wszystko masz wstawić w default.php

2012-05-16 12:38:53 Post #6 gość_Marcin

 
Dzięki za pomoc. Niestety nie dałem rady, musiałbym znać miejsce wstawienia tych kodów co do linijki a nie chcę aż tak zawracać głowy Shoutbox bardzo fajny, z dźwiękiem czy bez

2012-05-16 13:25:04 Post #7 nospor

 
Masz tam taki kod:
echo '<script type="text/javascript" src="'.JURI::root().'modules/mod_nshoutbox/js/ShoutBox.js"></script>';

zamieniasz na
echo '<script type="text/javascript" src="'.JURI::root().'modules/mod_nshoutbox/js/ShoutBox.js"></script>
<div id="sounddiv" />
';

Znowu masz kod:
echo 'sb.getMessages();';

zamieniasz go na:
echo '
sb.bind("message",null,function(data){
if (data.params.actionName != "read")
return true;
var sbs = document.getElementById("sounddiv");
if (sbs)
sbs.innerHTML="<embed src=\'ding.wav\' hidden=true autostart=true loop=false>";
return true;
});
sb.getMessages();';

2012-05-16 15:09:41 Post #8 gość_Marcin

 
OK, dziękuję ale...
wrzucam dźwięk do katalogu głównego strony i wpisuję:

sbs.innerHTML="<embed src='http://www.adresstrony.pl/ding.wav' hidden=true autostart=true loop=false>";

ale przeglądarka wskazuje błąd w tej linijce:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';'

2012-05-16 15:22:21 Post #9 nospor

 
Podałem ci gotowy kod do wklejenia.....

Zauważ że u mnie masz w niektórych miejscach \' a nie '

2012-05-16 17:17:26 Post #10 gość_Marcin

 
No tak, dzięki A czy mógłbym uzyć dźwięku w formacie swf? Bo wav niestety nie zawsze działa.

2012-05-16 17:43:34 Post #11 gość_Marcin

 
Okej, to już wybadałem. Wielkie dzięki za pomoc Tylko mam taki problem, ze cała operacja mi zmasakrowała stronę, po wysłaniu wiadomości odtwarza się dźwięk i shoutbox znika... Ale to zapewne wina mojego szablonu

2015-03-08 00:46:55 Post #12 gość_master

 
Chciałem się spytać czy jest możliwość użycia dźwięku tzw. bing na shoutboxie który jest zrobiony
praktycznie na php i mysql.
Czy da się taki skrypt wstawić do php bo zależy mi na nieruszaniu iframe który wyświetla mój shoutbox a jak tak to prosił bym o jakiś przykład użycia takiego skryptu.

Odpowiedz

Ostatnio na forum

  1. PHP Developer - Gdań... moze kobieta
  2. PHP Developer - Gdań... Tomek ARforce
  3. Hackathon Distribute... aleksandra_c
  4. Klasa obsługi szablo... freeboc
  5. PHP [Symfony] Develo... NewPerspective
  6. [Wrocław][PHP Develo... Software house Amsterdam Standard sp. z o.o.
  7. Senior PHP Developer... Kingit

Skrypty użytkowników

  1. Klasa obsługi szablo... Lirdoner
  2. Sekcje user76
  3. Klasa walidująca for... user76
  4. Licznik Gości online korey
  5. Form Builder Comandeer
  6. Dynamiczny licznik z... korey
  7. Captcha Comandeer