2013-08-15 14:20:07 Post #1
gość_Gość
Witam, jak mogę dodać powiadomienie głosowe o nowej wiadomości? Tak jak to jest zrobione tutaj?
2013-08-15 21:05:08 Post #2
nospor
2013-08-16 09:48:49 Post #3
gość_xxdrago
a da sie jakoś tak zrobić żeby przeglądarka nie krzyczała u każdego użytkownika o wtyczki?

nie ogarniam prawie w ogóle, js wczoraj już troche zacząłem się z tym bawić, nawet nie jest źle...
2013-08-16 10:31:18 Post #4
gość_xxdrago
I jeszcze jedna sprawa, potrzebowałbym do skryptu ShoutBoxDefaultFormatter.class.php
public function HtmlMessage($message){
$owner=!empty($message['ADMIN']) ? '_a' : ((empty($message['ID_USER']) && empty($message['NICK'])) ? '_s' : (!empty($message['ID_USER']) && $message['ID_USER'] == $this->_sbObj->GetIdUser() ? '_o' : ''));
$this->GettingMessageFormat($message);
$id = $this->_sbObj->GetId();
return '<div id="'.$id.'_m'.$message['ID'].'" class="sb_m'.$owner.'">'.
($message['CAN_DELETE'] ? '<div class="sb_d" onclick="'.$id.'.dm('.$message['ID'].');"/>' : '').
'<span class="sb_t">'.$message['TIME'].'</span>'.
'<span class="sb_n"'.(!empty($message['COLOR']) ? ' style="color:#'.$message['COLOR'].'"' : '').'>'.$message['NICK'].'</span>'.
'<div class="sb_tt'.($message['CAN_EDIT'] ? ' sb_e' : '').'"'.($message['CAN_EDIT'] ? ' title="Kliknij, by edytować" onclick="'.$id.'.tti('.$message['ID'].');"' : '').'>'.
'<span> '.$message['MESSAGE'].' </span>'.
'</div>'.
'</div>';
}
Dokładnie w to miejsce:
'<span class="sb_n"'.(!empty($message['COLOR']) ? ' style="color:#'.$message['COLOR'].'"' : '').'>'.$mojazmienna.$message['NICK'].'</span>'.
Przekazać zmienną z ShoutBoxDisplay.php da rade to jakoś zrobić

?
2013-08-16 15:02:27 Post #5
nospor
Podepnij element audio, zamiast tego co ja tam proponowalem. Tamto to staroc
http://www.w3schools.com/tags/ref_av_dom.asp
2013-08-16 15:03:44 Post #6
nospor
Jaką zmienną?
2013-08-16 15:19:46 Post #7
gość_xxdrago
no mam swoja zmienna w get (od uzytkownika) i chciałbym zrobić tak zeby po kliknieciu w nick przenosiło pod ten adres z get
2013-08-16 15:19:46 Post #8
gość_xxdrago
no mam swoja zmienna w get (od uzytkownika) i chciałbym zrobić tak zeby po kliknieciu w nick przenosiło pod ten adres z get
2013-08-16 15:30:08 Post #9
gość_xxdrago
Dla przykładu taka zmienna którą chce tam przekazac wyglądała by tak:
<a href="http://adres.pl/test.php?test='.$zmienna.'"> NICK</a>
2013-08-16 18:54:16 Post #10
nospor
A jak to ma sie do ShoutBoxDisplay.php?? Skoro zmienna jest w GET to ja sobie z GET pobieraj
2013-08-17 13:23:23 Post #11
gość_xxdrago
Dobra tamte problemy jakoś rozwiązałem prowizorycznie.... Muszę się przyznać mam trochę problemy z tym obiektowym coś tam czaje, i coś ogarne... Tylko problem pojawia się na tym poziomie ze jest parę plików i ja już mam zamieszanie bo nie wiem co gdzie się tworzy. Jest trochę w nim JS i tworzą się problemy hehe

Dla przykładu, chciałbym teraz przerobić trochę wygląd czatu, np zmienić wyświetlanie wiadomości i przerobić to na zasadzie tabelki

no i już pojawia się problem bo nie wiem co gdzie i jak
2013-08-19 09:25:52 Post #12
nospor
1) A na grzyba ci tam tabelka?
2) Jesli sie upierasz to:
<div id="sb_body"></div>
tu masz wkladane wiadomosci. Jak chcesz miec tabelke to zamieniasz tu DIV na TABLE
Tu zas:
public function HtmlMessageEdit($message){
$owner=!empty($message['ADMIN']) ? '_a' : ((empty($message['ID_USER']) && empty($message['NICK'])) ? '_s' : (!empty($message['ID_USER']) && $message['ID_USER'] == $this->_sbObj->GetIdUser() ? '_o' : ''));
$this->GettingMessageFormat($message);
$message['MESSAGE'] = $this->ReformatMessage($message['MESSAGE']);
$id = $this->_sbObj->GetId();
return '<div id="'.$id.'_m'.$message['ID'].'" class="sb_m'.$owner.'">'.
($message['CAN_DELETE'] ? '<div class="sb_d" onclick="'.$id.'.dm('.$message['ID'].');"/>' : '').
'<span class="sb_t">'.$message['TIME'].'</span>'.
'<span class="sb_n"'.(!empty($message['COLOR']) ? ' style="color:#'.$message['COLOR'].'"' : '').'>'.$message['NICK'].'</span>'.
'<div class="sb_tt'.($message['CAN_EDIT'] ? ' sb_e' : '').'">'.
'<input type="text" class="sb_input_text" value="'.htmlspecialchars($message['MESSAGE']).'" onkeypress="if (ShoutBox.isEnter(event)) '.$id.'.inputToText('.$message['ID'].',this);" onblur="'.$id.'.inputToText('.$message['ID'].',this);"/>'.
'</div>'.
'</div><script type="text/javascript">setTimeout(\'jQuery("#'.$id.'_m'.$message['ID'].' input").css("width",jQuery("#'.$id.'_m'.$message['ID'].' .sb_tt").width()-10).focus()\',100);</script>';
}
generowany jest wiersz jednej wiadomosci. Music wiec to zamienic na TR i TD
2013-08-19 16:50:30 Post #13
gość_XxDrago
Dzięki ogarnąłem sobie to
2013-08-21 11:10:46 Post #14
nospor
Skasowalem tresc totalnie z innej bajki. Nie mieszaj tak totalnie roznych watkow ze soba
2013-08-21 16:16:45 Post #15
gość_xxdrago
Dałbyś mi rade zmienić adres e-mail na tym koncie tutaj(xxdrago) bo.. za cholerę się nie mogę zalogować bo nie pamiętam hasła a przypomnieć nie moge bo domena mi wygasła a e-mail na niej był( adres nowy: xxdrago[at]gmail[dot]com
2013-08-21 21:04:34 Post #16
nospor
Hehe, sek w tym ze kazdy moze tak napisac i zmienic maila prawdziwemu xxdrago
2014-11-21 19:20:49 Post #17
gość_monteera
Nospor ty wariacie ty:> co tam?
2014-11-22 12:00:37 Post #18
nospor
Nic, stara bida
Odpowiedz