Dzwięk nowej wiadomości

2013-08-15 14:20:07 Post #1 gość_Gość

 
Witam, jak mogę dodać powiadomienie głosowe o nowej wiadomości? Tak jak to jest zrobione tutaj?

2013-08-15 21:05:08 Post #2 nospor

 
http://nospor.pl/shoutbox-i-dzwieki.html
Tylko podepnij jakis dzialajacy dzwiek

2013-08-16 09:48:49 Post #3 gość_xxdrago

 
a da sie jakoś tak zrobić żeby przeglądarka nie krzyczała u każdego użytkownika o wtyczki? nie ogarniam prawie w ogóle, js wczoraj już troche zacząłem się z tym bawić, nawet nie jest źle...

2013-08-16 10:31:18 Post #4 gość_xxdrago

 
I jeszcze jedna sprawa, potrzebowałbym do skryptu ShoutBoxDefaultFormatter.class.php

public function HtmlMessage($message){
		$owner=!empty($message['ADMIN']) ? '_a' : ((empty($message['ID_USER']) && empty($message['NICK'])) ? '_s' : (!empty($message['ID_USER']) && $message['ID_USER'] == $this->_sbObj->GetIdUser() ? '_o' : ''));
		$this->GettingMessageFormat($message);
		$id = $this->_sbObj->GetId();
		return '<div id="'.$id.'_m'.$message['ID'].'" class="sb_m'.$owner.'">'.
					($message['CAN_DELETE'] ? '<div class="sb_d" onclick="'.$id.'.dm('.$message['ID'].');"/>' : '').
					'<span class="sb_t">'.$message['TIME'].'</span>'.
					'<span class="sb_n"'.(!empty($message['COLOR']) ? ' style="color:#'.$message['COLOR'].'"' : '').'>'.$message['NICK'].'</span>'.
					'<div class="sb_tt'.($message['CAN_EDIT'] ? ' sb_e' : '').'"'.($message['CAN_EDIT'] ? ' title="Kliknij, by edytować" onclick="'.$id.'.tti('.$message['ID'].');"' : '').'>'.
						'<span>&nbsp;'.$message['MESSAGE'].'&nbsp;</span>'.
					'</div>'.
				'</div>';
	}


Dokładnie w to miejsce:
'<span class="sb_n"'.(!empty($message['COLOR']) ? ' style="color:#'.$message['COLOR'].'"' : '').'>'.$mojazmienna.$message['NICK'].'</span>'.


Przekazać zmienną z ShoutBoxDisplay.php da rade to jakoś zrobić?

2013-08-16 15:02:27 Post #5 nospor

 
Podepnij element audio, zamiast tego co ja tam proponowalem. Tamto to staroc
http://www.w3schools.com/tags/ref_av_dom.asp

2013-08-16 15:03:44 Post #6 nospor

 
Jaką zmienną?

2013-08-16 15:19:46 Post #7 gość_xxdrago

 
no mam swoja zmienna w get (od uzytkownika) i chciałbym zrobić tak zeby po kliknieciu w nick przenosiło pod ten adres z get

2013-08-16 15:19:46 Post #8 gość_xxdrago

 
no mam swoja zmienna w get (od uzytkownika) i chciałbym zrobić tak zeby po kliknieciu w nick przenosiło pod ten adres z get

2013-08-16 15:30:08 Post #9 gość_xxdrago

 
Dla przykładu taka zmienna którą chce tam przekazac wyglądała by tak:

<a href="http://adres.pl/test.php?test='.$zmienna.'"> NICK</a>

2013-08-16 18:54:16 Post #10 nospor

 
A jak to ma sie do ShoutBoxDisplay.php?? Skoro zmienna jest w GET to ja sobie z GET pobieraj

2013-08-17 13:23:23 Post #11 gość_xxdrago

 
Dobra tamte problemy jakoś rozwiązałem prowizorycznie.... Muszę się przyznać mam trochę problemy z tym obiektowym coś tam czaje, i coś ogarne... Tylko problem pojawia się na tym poziomie ze jest parę plików i ja już mam zamieszanie bo nie wiem co gdzie się tworzy. Jest trochę w nim JS i tworzą się problemy hehe Dla przykładu, chciałbym teraz przerobić trochę wygląd czatu, np zmienić wyświetlanie wiadomości i przerobić to na zasadzie tabelki no i już pojawia się problem bo nie wiem co gdzie i jak

2013-08-19 09:25:52 Post #12 nospor

 
1) A na grzyba ci tam tabelka?
2) Jesli sie upierasz to:
<div id="sb_body"></div>
tu masz wkladane wiadomosci. Jak chcesz miec tabelke to zamieniasz tu DIV na TABLE
Tu zas:
public function HtmlMessageEdit($message){
$owner=!empty($message['ADMIN']) ? '_a' : ((empty($message['ID_USER']) && empty($message['NICK'])) ? '_s' : (!empty($message['ID_USER']) && $message['ID_USER'] == $this->_sbObj->GetIdUser() ? '_o' : ''));
$this->GettingMessageFormat($message);
$message['MESSAGE'] = $this->ReformatMessage($message['MESSAGE']);
$id = $this->_sbObj->GetId();
return '<div id="'.$id.'_m'.$message['ID'].'" class="sb_m'.$owner.'">'.
($message['CAN_DELETE'] ? '<div class="sb_d" onclick="'.$id.'.dm('.$message['ID'].');"/>' : '').
'<span class="sb_t">'.$message['TIME'].'</span>'.
'<span class="sb_n"'.(!empty($message['COLOR']) ? ' style="color:#'.$message['COLOR'].'"' : '').'>'.$message['NICK'].'</span>'.
'<div class="sb_tt'.($message['CAN_EDIT'] ? ' sb_e' : '').'">'.
'<input type="text" class="sb_input_text" value="'.htmlspecialchars($message['MESSAGE']).'" onkeypress="if (ShoutBox.isEnter(event)) '.$id.'.inputToText('.$message['ID'].',this);" onblur="'.$id.'.inputToText('.$message['ID'].',this);"/>'.
'</div>'.
'</div><script type="text/javascript">setTimeout(\'jQuery("#'.$id.'_m'.$message['ID'].' input").css("width",jQuery("#'.$id.'_m'.$message['ID'].' .sb_tt").width()-10).focus()\',100);</script>';
}
generowany jest wiersz jednej wiadomosci. Music wiec to zamienic na TR i TD

2013-08-19 16:50:30 Post #13 gość_XxDrago

 
Dzięki ogarnąłem sobie to

2013-08-21 11:10:46 Post #14 nospor

 
Skasowalem tresc totalnie z innej bajki. Nie mieszaj tak totalnie roznych watkow ze soba

2013-08-21 16:16:45 Post #15 gość_xxdrago

 
Dałbyś mi rade zmienić adres e-mail na tym koncie tutaj(xxdrago) bo.. za cholerę się nie mogę zalogować bo nie pamiętam hasła a przypomnieć nie moge bo domena mi wygasła a e-mail na niej był( adres nowy: xxdrago[at]gmail[dot]com

2013-08-21 21:04:34 Post #16 nospor

 
Hehe, sek w tym ze kazdy moze tak napisac i zmienic maila prawdziwemu xxdrago

2014-11-21 19:20:49 Post #17 gość_monteera

 
Nospor ty wariacie ty:> co tam?

2014-11-22 12:00:37 Post #18 nospor

 
Nic, stara bida

Odpowiedz

Skrypty użytkowników

  1. Klasa obsługi szablo... Lirdoner
  2. Sekcje user76
  3. Klasa walidująca for... user76
  4. Licznik Gości online korey
  5. Form Builder Comandeer
  6. Dynamiczny licznik z... korey
  7. Captcha Comandeer