Scroll nie zawsze na dole

2012-09-20 12:11:13 Post #1 sedum

 
Witam... Poddaje się już.... temat był przerabiany, odnośnie scroll 'a. Nie jest na samym dole.
http://badboyzz.laohost.net/
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły...
Dodam, że najczęściej dzieje się to na chrome. Z ostatniej wiadomości widać tylko kto pisał i trzeba sobie przejechać scrollem na sam dół żeby zobaczyć wiadomości.

usunąłem wszystko i od początku zainstalowałem... pytanie jeszcze jedno.... nie mogę jako admin usuwać postów gości....

2012-09-20 12:21:30 Post #2 nospor

 
Przedewszystkim łamiesz warunki licencji - jakoś nie widzę nigdzie mojej stopki

2012-09-20 13:04:45 Post #3 sedum

 
Jest stopka, włączałem wyłączałem i chyba już działa z tym scrollem, Tylko o usuwanie postów gości, bo jak na razie to tylko z poziomu bazy danych mogę je wyrzucać.

2012-09-20 13:21:41 Post #4 nospor

 
A posty innych zalogowanych użytkowników możesz kasować?

2012-09-20 13:34:52 Post #5 sedum

 
Tak, zmieniłem te wartości o których jest na forum napisane i pojawiły się X. mogę usuwać edytować ale tylko po zalogowanych użytkownikach. Nie wiem czy to jest jakiś błąd... czy tak powinno być... w ostateczności wyłączę pisanie przez gości. Może dla gościa też trzeba zmienić w kodzie na cyfry...

2012-09-20 14:29:11 Post #6 nospor

 
Jeśli możesz kasować wiadomości innych innych zalogowanych userów to powinieneś również móc kasować gości, bo oba te przypadki przechodzą przez to samo prawo.

2012-09-20 15:42:24 Post #7 sedum

 
Dodam jeszcze, że w logu od samego pocztku pojawia sie:
Plik: /home/jail/sedum/home/sedum/domains/badboyzz.laohost.net/public_html/modules/mod_nshoutbox/libs/ShoutBoxDBJoomla.class.php 
 Linia: 18 
 Only variables should be assigned by reference 
Czas: 2012-09-20 15:39:08 
 Plik: /home/jail/sedum/home/sedum/domains/badboyzz.laohost.net/public_html/modules/mod_nshoutbox/libs/ShoutBoxDefaultRights.class.php 
 Linia: 24 
 Only variables should be assigned by reference
Co każde przeładowanie, czytałem, że trzeba dodać do php.ini takie parametry:
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
ale nic to nie pomogło.

2012-10-06 13:14:52 Post #8 gość_sedum

 
Witam, kasowanie wszystko śmiga super.
Tylko ten suwak... nie jest na dole ale nie dzieje się to za każdym razem, testowałem na różnych przeglądarkach. Co określa pozycję suwaka ?

2012-10-08 14:16:35 Post #9 nospor

 
W pliku shoutbox.js masz taki kod:
if (!ShoutBox.scrollLocked){ 
			if (!his)
				this.body.get(0).scrollTop = this.down ? this.body.get(0).scrollHeight : 0;
			else	
				this.body.get(0).scrollTop = this.down ? this.body.get(0).scrollHeight - startH - this.body.get(0).offsetHeight : startH;
		} else {
			if (his)
				this.body.get(0).scrollTop = this.down ? this.body.get(0).scrollTop + (this.body.get(0).scrollHeight - startH) : this.body.get(0).scrollTop;
			else	
				this.body.get(0).scrollTop = this.down ? this.body.get(0).scrollTop : this.body.get(0).scrollTop + (this.body.get(0).scrollHeight - startH);
		}

To on ustawia suwak

Odpowiedz

Ostatnio komentowane

  1. Mysql - FAQ Paweł
  2. Pager 2.5.1 oraz EPa... Na szybko2
  3. Pager 2.5.1 oraz EPa... Sławek
  4. Mysql - FAQ Piotr
  5. Liczba dni roboczych Na szybko2
  6. Liczba dni roboczych Naszybko
  7. Klasa widoku nospor

Skrypty użytkowników

  1. Klasa obsługi szablo... Lirdoner
  2. Sekcje user76
  3. Klasa walidująca for... user76
  4. Licznik Gości online korey
  5. Form Builder Comandeer
  6. Dynamiczny licznik z... korey
  7. Captcha Comandeer